Mitä on osteopatia?

Tervetuloa pian Tuulin vastaaotolle!
Tervetuloa pian Tuulin vastaaotolle!

Opiskelen neljättä eli viimeistä vuotta osteopaatin ammattikorkeakoulututkintoa Metropolia Ammattikorkeakoulussa Helsingissä. Valmistun osteopaatiksi keväällä 2021 ja aloitan sen jälkeen osteopaatin vastaanoton Rovaniemellä. 
 
Osteopatia on turvallinen manuaalinen hoitomuoto Sinun hyvinvointisi tueksi.  Osteopaattista käsittelyä voidaan käyttää hoitona monenlaisiin kehon toimintahäiriöihin, kiputiloihin ja jännityksiin.

Osteopatian periaatteina ja filosofiana on: 

🔹Ihminen on biopsykososiaalinen kokonaisuus. 

🔹Kehon rakenne vaikuttaa sen toimintaan ja kehon toiminta vaikuttaa sen rakenteeseen. Tämä on vastavuoroinen suhde. 

🔹Keholla on itseparantamiskyky, jota osteopaatti voi edesauttaa.  

Osteopaatti kuuntelee, tutkii ja hoitaa asiakasta kokonaisvaltaisesti. Laajan anatomian ja fysiologian tuntemuksen kautta tutkimalla pyritään löytämään vaivan syy, joka  voi välillä olla kaukanakin kipualueesta. 

Asiakasta  hoidetaan käsitellen kehon eri kudoksia kuten tukirankaa, lihaksia, niveliä, kehon kalvorakenteita ja näiden kautta nestekiertoa ja hermoston toimintaa. Osteopaattisen hoidon tavoitteena on edistää  asiakkaan kehon itseparanemiskykyä ja terveyttä. 

Osteopaatti on VALVIRAN nimikesuojattu ammattinimike henkilölle, joka on suorittanut asianmukaisesti osteopaatin koulutuksen. Osteopaatin koulutus kestää Suomessa ammattikorkeakoulussa 4 vuotta.

Lue osteopatiasta lisää Suomen Osteopaattiliiton sivuilta. Olen itse tällä hetkellä jo Osteopaattiliiton opiskelijajäsen. 

Sinussa on kaikki.